« Blogg- och länktips v.17Noam Chomsky i Amsterdam »

132 comments

 1. § Johannes said on :

  Tack!

  Jag var inne på din sajt för 20 minuter sedan och gillade inte vad jag såg. Först tänkte jag att en person som bara är lite smått nyfiken förhoppningsvis skulle bli avskräckt av realismen. Men sedan tänkte jag att en person som seriöst funderar på självmord förmodligen inte skulle låta sig stoppas av varningssidan (snarare tvärtom) och skulle förmodligen ledas djupare in i mörkret av innehållet på sidan.

  Jag applåderar ditt beslut att stänga ner sidan.

 2. § Nattens bibliotek said on :

  BRA beslut! Och bra förtydligande av dina drivkrafter.

  Om du vill ta bort din sajt ur Googles indexlista så kan du lägga in en sträng i hemsidans kod. Du hittar den på:
  http://www.robotstxt.org/meta.html

 3. § Pelle said on :

  Lite tragiskt att du inte vågar stå för dina åsikter längre vilket ju gör hela ämnet ännu mer kontroversiellt.

 4. § Amalia said on :

  Tack för att du stängde ner sidan. Jag är djupt deprimerad och har svår ångest nu, skulle just gå in på din sida för att kolla upp en detalj kring mitt eventuella självmord. Jag är tacksam att jag inte kan läsa det. Jag hade kanske inte kunnat hindra mina impulser då om jag hade haft all kunskap.

 5. § Jos said on :

  Blev välidgt besviken på ditt beslut att stänga ned sidan. Sidan förmedlade massvis med intressant information rörande ämnen som valigtvis är tabu att disskutera.

  Att förmedla den typen av information tycker jag är väldigt starkt och bidrar till internet på många sätt.

  Jag hoppas att du ändrar dig!
  Tur att sidan fortfarande finns i Googles Chache ;)

 6. § Någon gammal användare av chatten. said on :

  Tack för att du låter chatten vara kvar i alla fall Magnus!

  Hade det inte varit för den de senaste åren nu så att man har kunnat gå in och prata av sig när man kännt för det (även om det nu varit en del stök där genom åren) så hade jag nog inte kunnat skriva det här nu. Kanske har guiden/chatten haft ett "dåligt inflytande" på vissa som besökt sidan men den har absolut hjälp många med, det vet jag.

  Så verkligen tack för att ha haft den under dessa 3 år och att du fortsätter ha den!

 7. § T said on :

  Förr hade jag massa tankar om hur jag kunde göra för att ta mitt liv. Men sedan blev jag lycklig i 3 år. Men nu har mitt förhållande tagit slut och jag vet att det är saker i mig som jag aldrig kommer kunna släppa, och det kommer aldrig fungera i ett förhållande. Visst är vänner och familjen viktig men jag kommer aldrig kunna leva utan någon kärlek i mitt liv.

  Jag vill få tips hur jag kan försvinna, på ett snabbt och enkelt sätt.
  Jag orkar bara inte mer.

 8. § Lena said on :

  Hej!Jag tycker den var bra, den visade att det inte var någon ide att ta massa onödiga piller för att tro att man ska dö. Nä, öppna den igen, den var bra.

 9. § Lukas said on :

  Jag tycker det är tragiskt att du tog bort sidan men förstod att det skulle ske förr eller senare. Som tur är så kopierade jag allt du skrev och funderar på att öppna en liknande sida själv. Bra att du låter chatten va kvar, du hjälpte många människor och vågade sticka ur mängden. Sidan avskräckte många samtidigt som den säkerligen ingav trygghet hos andra. Bara att sidan fanns där för "skönt" för oss som mår dåligt. Jag vill inte dö, men jag vill veta vad jag ska göra om om jag måste trycka på "eject knappen".

 10. § Jonas said on :

  jag tycker det är synd att du la ner sajten.
  det var många gånger som jag gick in bara för att jag inte hade något annat att göra och varje gång jag läste guiden till avskedsbrevet så log jag resten av dagen. "glöm inte att mata guldfisken"

  det var jätteroligt hur du kunde bryta ut något så alldagligt ur ett vanligtvis så allvarligt ämne. hmm, nu får jag väl gå till... 4chan eller nåt...

 11. § Jag said on :

  Hej Magnus!
  Tack för att du tog bort sidan. Det var ett bra beslut!
  Tack!

 12. § Mig said on :

  Hej Magnus!
  Omvänt tack för att du tog bort sidan. Det var ett dåligt beslut!
  Antitack!

 13. § Karl said on :

  Det är synd att en liten grupp självgoda twittrare inom den tätt ihopknypplade mediaeliten lyckats censurera en bra sajt genom att tvinga fram en självvald nedstängning!

  Hoppas att de som står bakom kampanjen mot sajten åtminstone en dag har vett och insikt nog att skämmas över sin klumpiga censurering i ett viktigt ämne.

  Man måste kunna prata om det svåra, även det tabubelagda. Och med bibehållen värdighet... utan att som vuxen bli jagad av oinsatta, pompöst nedsättande netnannies i form av "sociala medier-experter" och deras svans av RTtwittrare som alltid agerar i grupp, med pösigt självgod besserwisserattityd och med självhävdelse och snedvriden präktighet som största drivkraft.

  Stöd och nätkärlek till alla som råkar ut för dem, nu och i framtiden!

 14. § Kalle said on :

  Riktigt tråkigt att höra, så jag hoppas verkligen att du pressades till detta beslut. Hoppas du främjar användandet av texten på andra hemsidor och om du verkligen har beslutat dig för att sluta ta hand om sidan, så kan du väl iallafall sälja domänen och all information till någon som kan fortsätta med det fina arbete du gjort under åren. Snälla, ta inte ifrån oss detta...

 15. § Marty said on :

  Först när jag upptäckte att du stängt ner sidan blev jag väldigt upprörd. Jag är ganska deprimerad och har många gånger gått in på hemsidan, men mest bara för att "ta livet av mig i tanken", och nu när den är borta så vet jag inte riktigt hur jag ska kunna "tillfredställa" mina destruktiva tankar på ett effektivt sätt utan att behöva göra nåt mot mig själv i verkligheten.
  Men nu när jag har tänkt över allt så har jag kommit fram till att det var bra att du stängde ner sidan, för om jag till sist har tagit livet av mig för mycket i tankarna, så kan det väl ändå inte vara lång tid kvar innan jag gör det i verkligheten...
  Så tack!

 16. § anym   said on :

  Hej

  Femton år gammal tog min son sitt liv efter att ha hittat inspiration på din sajt. Jag hoppas att du inser vad du gjort.

  //Anym

 17. § E said on :

  Ni som kopierat allting sedan innan, kan ni inte dela med er?

 18. § Daniel Broberg said on :

  Trodde Fajaf stod "för För att jag är fri" men jag hade tydligen fel.

 19. § Ulrica said on :

  Bra att sidan stängts ner. Min son var inne på din sida och läste några timmar innan han tog sitt liv. Han gick med i chatten.
  Fattar inte hur man kommer på tanken att starta en sån sida från första början.

 20. § HDR-fotografen said on :

  Enda anledningen till att han stängde ned är p.g.a. att han riskerar jobbet. Skulle vem som helst gjort som inte vill blir arbetslös.

  Även om sidan är borttagen ligger den fortfarande chachad, dock inte hos google. Inga som helst problem att hitta, och den kommer ligga där i flera år till.

 21. § X said on :

  Hej Magnus!

  Jag tycker att det är tråkigt att du tog bort sidan. Den var sparat bland mina favoriter och betydde mycket för mig.

  Jag är inte psykiskt sjuk och inte heller självmordsbenägen. Däremot så har jag problem med hälsan. Har mycket smärtor och har för länge sedan bestämt mig för att jag en vacker dag - när det blir för mycket med smärtorna - vill dö på ett värdigt sätt; jag vill inte plågas till döds i åratal på något ålderdomshem. Tanken på eutanasi gör mig lugn och gör att rädslan för framtiden försvinner.

  Snälla, kan du mejla en kopia till min privata adress? Jag ångrar att jag inte har kopierat sidan...

  Jag hoppas verkligen att din sida kommer att öppnas igen!


 22. § Håkan said on :

  Hej!

  Så frukansvärt tråkigt att du tagit detta beslut.
  Förstår dock att det kan ha varit jobbigt med alla moralister som "krävt" att så ska ske. Tycker att det fria ordet vägrer tyngre än några tragiska människors moralpanik, men vad vet jag, folk överlag har väl ingen som helst sinne för humor.
  Hoppas texterna kommer till användning på andra sidor/forum och att kanske sidan öppnar igen nån dag.
  Tack iaf för alla glada stunder du skänkt mig och många andra.

 23. § psy-kos said on :

  Mycket synd att sidan stängs ned! Hoppas dock att chatten får fortsätta leva ett tag till. Den har hjälpt mig tidigare i livet när allt var som värst. Utan den hade jag nog inte levt idag, eller försökt(?) ta mitt liv på ett sätt som inte skulle fungerat. Dock så bör det påpekas att jag nu mår bättre, och tankarna/planerna på att begå självmord är i stort sett utraderade! Men det hade nog inte kunnat bli så här utan chatten/sidan!
  Kanske någon annan kan få ta över den?

 24. § ohGr said on :

  Tycker det är synd att sidan stängdes ned. Speciellt eftersom den tycks ha varit mer åt eutanasi hållet, vilket de flesta inte tycks ha förstått eller är det så att det är jag som missförstod hela syftet med den?

  Oavsett om det handlade om eutanasi eller riktad åt människor som kan få behandling för deras motivering till att inte vilja leva så är det synd att sidan stängdes ned. Inte minst på grund av sättet det skedde på.

  Sjuka kommentarer om att sidan skulle ha haft någonting med personers självmord att göra. De gjorde det av egen fri vilja, om nu någon sådan existerar och hade gjort det oavsett om den här hemsidan existerade eller inte. Så personligen tycker jag verkligen att sidan skall komma upp igen om inte så finns den att läsa på:
  Http://www.waybackmachine.org

  Till er som är intresserade så kan jag även rekommendera boken; Final Exit av Derek Humphry.

 25. § Zoid said on :

  Det var tråkigt att du fick ge efter för alla påtryckningar. Har själv sparat ner allt "just in case", inte för att jag har någonsin velat ta livet av mig, men tyckte att en hel del av infon var intressant att läsa om.

  Att beskylla siten för begångna självmord...hmm... jag kände någon som tog livet av sig genom att hoppa från tionde våningen, utan att någonsin ha varit inne på en sajt som din. Jag tror jag skyller det på dem som byggt ett hus som var så högt.

 26. § Emma said on :

  Trist att sidan är nere.
  Det är information som man kan skaffa sig någon annanstans men samlat på ett ställe.

  Jag har uppskattat sajten väldigt mycket under flera perioder av depressioner då man kan läsa om olika sätt och få utlopp för det istället.
  Hade inte sajten funnits hade jag gått till handling istället.

  Folk som anklagar sajten för andra personers handling är konstigt då internet är fritt och informationen finns där ute redan. Men vissa vill ju ha en syndabock.

  Givetvis respekterar jag att du lagt ner sajten , men det är mycket tråkigt.

 27. § Jag said on :

  Jag tycker det är jättetråkigt att du tog bort sajten. Vill man ta livet av sig tror jag att man gör det ändå men din sida minskade risken för onödigt lidande. Du kan inte "sälja" sajten eller kräva medlemskap för access?

 28. § vera gade said on :

  det var (är) en utmärkt upplysande sida - all kunskap är av godo. Gamla tabun bottnar i rädsla och förringar livet och när den tiden kommer..den självvalda döden, som bör vara (och är) en mänsklig rättighet. Fortsätt det goda arbetet
  hälsningar V.

 29. § anna said on :

  går det att få tag på informationen igen?

 30. § Joakim said on :

  Tråkigt att du "tvingas" stänga ner sidan. Det är lika viktigt att föra en saklig diskussion baserad på fakta kring det här som andra ämnen, exempelvis droger. Och när inte fakta existerar börjar människor gissa, anta och chansa.

  Det enda du har bidragit till med sidan är ökad öppenhet och diskussion. För det förtjänar du ett stort tack.

 31. § Ulrika said on :

  Hur gärna jag än försöker så kan jag inte begripa hur ni, som säger att ni vill ha sidan kvar mest för att ni tycker det är roande att sitta där och läsa och slå ihjäl lite tid. Hur tänker ni?

  Inte heller begriper jag att någon kan tro att vi är tråkiga moralister, vi som vill ha sidan nedsläckt, hur tänker ni?

  Eller du som tycker den ska vara kvar för att det är intressant att sitta och där och läsa. Nej, dig kan jag inte heller förstå.

  Kan ni, som hyllar denna sajt, försöka sätta er in i denna situation som jag nedan ska försöka beskriva.

  Försök föreställa er detta: Det är fredag, lönefredag dessutom, vårsolen lyser och arbetsdagen går mot sitt slut. Man spritter av glädje. Ända tills mobilen ringer och någon säger att den ni älskar mest just hittats död i sin lägenhet. Ni hör bara ert eget skrik, ett avgrundsvrål och sen är livet och tillvaron som ett grå gegga, dimmigt och totalt ostrukturerat i flera månader.....

  .....skrattet, glädjen och lyckan försvann ur mitt liv när jag miste min bästa vän och systerdotter. Hon tog sitt liv och lämnade oss i ett fruktansvärt trauma. Jag trodde verkligen inte något kunde göra så ont.

  När jag upptäckte att hon satt på självmords-sajten för några år sedan fick jag en chock. Jag hade ingen aning om att det ens fanns en sådan sida. Den chocken var bara förnamnet mot för den vi fick för ett år sedan när det där fruktansvärda samtalet kom....

  Tack för sidan är stängd nu. Må den aldrig uppstå igen. Bara så oändligt synd att det inte skedde tidigare, då hade jag och kanske många fler haft kvar glädjen i livet.

 32. § Malin said on :

  Man kan inte skylla på en hemsida när någon har tagit självmord. Personen hade troligen gjort det i vilket fall som helst. Snällt av er att lägga skulden på sajtägaren, riktigt lågt. Tycker det är dåligt att du stängt ner den.

 33. § Madelen said on :

  Det är synd att sidan stängdes ned,den var väldigt informativ även för dem som inte sökte ett bra sätt att dö på. Den innehöll mycket man inte visste om döden och den fick mig att bli mer uppmärksam på mina nära och kära. Det är tack vare att jag lagt ned tid på att sitta och läsa igenom allt som jag lyckades förhindra en väns självmord. Det hade jag inte kunnat göra om inte denna sidan funnits.

  Och till alla er som skyller era närståendes död på den här texten : Tänk till lite. Man vill inte dö bara för att man läser en informativ text om självmord. Det måste finnas fler orsaker. Ni kan inte på något sätt skylla på skribenten för att han gjort en bibel för dem som vill ha en fri vilja till att få avsluta sitt liv på det sättet dem själva tycker passar bäst,och det är inte hans fel att den ibland använts på fel sätt.

  Den där texten uppmanar inte till självmord,den informerar bara om utvägar och vilka alternativ som leder till en säker död. Vissa personer som läste guiden hade antagligen redan beslutat sig för att avsluta sitt liv. Att man föds är ett måste,men livet är ett alternativ.

 34. § Blachat said on :

  Tur man har en ripp av sajten:D
  Misstänkte censuren skulle kolla tids nog...

  Sverige är tragiskt med sin PK elit.

  mvh

 35. § Blackhat said on :

  Glömde en sak, lägger upp kopian av sajten (PDF) på TPB så kan den som vill ta del av den så slipper censuren vinna.

 36. § S said on :

  Jag vill ge det ett lite annorlunda perspektiv också. Jag har en vän som tog livet av sig för ett par veckor sedan, och att gå in på självmordsguiden och läsa mer om hur hängning fungerar/vad som händer och sånt gjorde mig lite lugnare. Jag ville veta mer, och man har inte direkt någon att fråga.

 37. § Camilla said on :

  Det sista min storasyster gjorde innan hon begick självmord (mars 2011) ritade hon av snaran (på din sajt) till hennes död som resulterade i hägning. Jag hoppas du förstår hur ont det gör för anhöriga att behöva gå igenom processen efter att någon begått självmord. Ta bort sidan omgående.

 38. § Ulrika said on :

  Till Er som tar sig tid att kommentera det jag och min familj går igenom måste jag bara förtydliga. Självmord.com bär självklart inte ensam ansvaret för hennes död MEN det är en av orsakerna, tillsammans med undermålig psykiatrisk vård.

  Alltså, många bitar som vävdes samman fram till dess hon tog beslutet att lämna oss. Vi kollade ju hennes dator och sajten besökte hon frekvent. För människor som lider av psykisk ohälsa är det som rena godisburken att sitta där och jag tror faktiskt det är en triggande mekanism i hela sammanhanget. Dessa sköra individer saknar ju förmågan att gallra/ vara realistiska och fatta kloka beslut.

  Alltså, för att förtydliga; sajten bär inte ensam ansvaret för flickans död. Att hon, när hon stod i full blom på väg in i vuxenlivet inte fick uppleva sin 21-års dag och samtidigt lämnade oss i familjen som får bära ett livslångt lidande/sorg.

 39. § Per said on :

  Verkligen synd!
  En sida som den behövs av 2 skäl:
  * Detaljerad information om tillvägagångssätt, risker (allvarliga kroniska medicinska problem efter misslyckade försök), effekter på kroppen och hur olika självmordssätt kan påverka oskyldig tredje part som hittar kroppen kan ha en preventiv påverkan på suicidalt deprimerade personer: Om en pro-suicid sida berättar nyktert om de mörkare sidorna tar man det på allvar och får en tankeställare. Om däremot en sida som vill förhindra självmord publicerar information om risker så tar man det bara som propaganda.
  * En människa som efter moget övervägande på rationella grunder beslutat sig att ända sitt liv, behövs bra information så personen lyckas framgångsrikt och inte råkar bli ett vårdpaket efter ett misslyckat försök. Många tragiska livsöden vilka är resultatet av klantiga eller oinformerade självmordsförsök kan förhindras om rätt information finns att tillgå.

 40. § friattvaljasjalv said on :

  Detta var inte roligt att höra. Jag tyckte det var en väldigt informativ sida om jag får säga det så :) Men jag förstår dina grunder och hoppas helt enkelt på att den öppnas snart igen!

 41. § Anna said on :

  Jag förstår att det måste vara jobbigt att mista en närstående, var inte så länge sedan jag själv var i den situationen.

  Men att skylla på ägaren till den här sidan är inte rätt. För ett halvår sedan försökte jag ta mitt liv, men "misslyckades". Jag hade gjort det oavsett information eller inte, men hade jag tagit del av vad som stod på Magnus sida INNAN hade jag kanske sluppit bieffekterna som uppstår när man blandar droger utan att känna till konsekvenserna. Har man bestämt sig finns det inget som hindrar, men man kanske väljer ett bättre sätt.

  Blackhat, var kan man hitta pdf filen du lägger upp?

 42. § eternelle   said on :

  Tack för att du gjorde sidan och lät den vara uppe så länge det gick! Jag har själv varit inne på den många gånger och funnit tröst i vetskapen om att jag inte är ensam i min längtan efter döden.. kanske är det det som räddat mig.

  Vissa nätter har jag kopplat upp mig på chatten, jag har varit så nära att ta steget.. legat i min säng och skakat.. det har hjälpt att bara höra ljudet.. Och jag har sett dagsljuset igen.

  Jag har redan valt hur jag ska dö.. (om jag nu tar steget fullt ut) och jag har inte funnit metoden på din sida.

  Tar jag livet av mig så beror det inte på dig eller din sida, utan enbart på mina egna problem.

  Din sida har bara gjort mig gott, och än en gång tack!

  Jag hoppas verkligen att du inte tar år dig av alla absurda anklagelser jag läst i kommentarerna! Lycka till i framtiden!

  :)

 43. § najje said on :

  Om du stängde ner sidan för att behålla jobbet så är det väl OK men om tryck från media/andra bloggare etc spelade in så är det bara patetiskt. Mycket besviken på att jag nu måste leta vidare för att (kanske) hitta den info jag behöver.

 44. § alex said on :

  Du borde göra om den lite så de smärtfria metoderna hamnar i klass ett osv. Nya effektiva metoder samt tips på praktiskt genomförande bör Uppdateras.

 45. § Blackhat said on :

  För den som vill ladda ner sajten i PDF formatet.

  http://thepiratebay.org/torrent/6379827

  Packad RAR pga TPB system som jvlas... :(

  Enjoy!

 46. § Emma said on :

  JAG TYCKER ATT DET ÄR DÅLIGT ATT DU STÄNGDE SIDAN !!!!!! men precis som det är med val och då menar jag sverige demokraterna, vågar folk inte längre STÅ FÖR SINA EGNA TANKAR OCH KÄNSLOR i vårat demokratiska samhälle .... det finns inte många som vågar säga -JA, jag röstade på SD men gör det i smyg, precis som folk inte heller vågar erkänna sin förundran över självmord och döden ... jag tycker att precis som SD, självmord, bögar, sexuella övergrepp m.m så läker vi människor många sår gemon att prata om det och jag tror att vi hjälper många genom att ha öppna samtal om allt som är "tabu" .... jag vill ta mitt liv på allvar och har även självmords försök bakom mej, när jag var inne på din sida blev allt verkligt och obehagligt .... och jag avstod från att ta mitt liv .... jag vill tacka dig för att du faktiskt räddat mej !!!! och sen är det så att vill någon VERKLIGEN ta sitt gör dom det i vilket fall som helst, alla bestämmer över sitt egna liv och ingen kan påverka ett sådant stort beslut ... bara DU kan avgöra om du vill leva eller dö.

 47. § Per said on :

  Kanske kan sidan kompletteras med information om preventiva åtgärder, länkar till jourhavande medmänniska, psykvård, etc?
  På så sätt uppfyller den samtliga önskemål: hjälp till dem som faktiskt beslutat sig att dö, samt hjälp till dem som bara är deprimerade och behöver stöd.
  Det innebär inget ytterligare jobb (än att initiellt skapa sidan med länkar), och skulle göra sidan mer "politiskt korrekt".
  Kanske första sidan har bara två frågor: "Är du deprimerad och funderar på självmord?" med länk till vårdguiden samt "Är du seriös i önskan att få information om självmordssätt?" med länk in till sajten.

 48. § Anonym tacksam besökare said on :

  Jag tycker att det var ett bra beslut att stänga ner sidan. Visst så har man yttrandre frihet och så vidare men en självmordsguide på nätet är ganska riskabelt.
  Jag hade en som jag kände och han begick självmord, en psykiska skadan man själv får efter att någon i sin närhet har begått självmord är inget som man vill att andra ska behöva uppleva.
  Jag tror att du har räddat många familjer och vänner från att förlora närstående genom ditt beslut att stänga ner sidan. Tråkigt nog har sidan nog haft motsatt effekt under allt för lång tid..

  Tack för att du var klok nog att stänga ner!

 49. § En i spåret said on :

  Tack för Emmas inlägg. Moralisterna jublar,sidan ligger nere. Självmordskandidaterna tar sig mot spåret och hoppar. Hemskt för lokföraren. Hemskt för räddningspersonal som måste smala likdelar. Folk sitter i stillastående tåg överallt. Vad ska nästa steg vara, hjärnlösa moralister? Ska vi lägga ner järnvägen?

 50. § oscar said on :

  Tråkigt att du gav efter för trycket.
  Jag tyckte din var viktig.
  Min bästa kompis fick bra hjälp av din sida.

  En lägenhet ledig till en som vill forsätta att leva.
  Vi måste avdramatisera döden.
  Tänk den dagen vi kan få hjälp av kommun å stat.
  En annan vän till mig var tvungen att förfalska intyg på att han var döende för dyra pengar, för att få dödshjälp i sweits.
  Så ska det väl ändå inte vara?

 51. § Per said on :

  Jag har laddat ned pdf-versionen av självmord.com (tack Blackhat för länken) och läst den.
  Jag finner den mycket välgjord, saklig och informativ. Min tidigare om länkar till hjälp för deprimerade finns redan. Jag ser ingenting att anmärka mot. Jag hoppas att den kommer online igen.

 52. § SweJoe   said on :

  Denna sida borde aldrig ha gjorts. Det är svårt att förstå att mäniskor död ses med glädje på. Jag har själv varit i självmordsträsket flera gånger men en dag fan jag något som fattades i mitt liv. Och det e GUD JESUS och detta har hjälpt mig jag har inte haft dessa tankar på flera år. Om mäniskor visste var de hamnade när de tar sina liv så kan jag lova att de aldrig gjort det. Att denna sida stängdes är det bästa som hänt på länge. Låt skiten vara begravd för all framtid!!!!!!!!!!

 53. § Agent-f said on :

  Jag anmälde sidan hoss polisen och jag tror du säkert hörde från dom men du får aldrig ta upp sidan igen ...ingen självmords-hjälp är okej

  det var dig "kalla fakta" var hemma hoss oxså på svt...eller hur?

  du måste förstår att de du gjort är oförlåtligt...du har liv på ditt samvete

 54. § Not Nude said on :

  Min vän Erik tog sitt liv efter han läst på sidan. Allt är Magnus Brahn fel! Han har helt själv kommit på alla olika sätten och dom fanns inte någon annanstans än på just sjalvmord.com!
  Tur att de är slut på alla självmord nu!

 55. § trololo said on :

  här kan man se hemsidan med allt http://replay.web.archive.org/20100820100358/http://www.sjalvmord.com/

  innan han tog bort allt

 56. § Till "anym" said on :

  personen som kallar sig "anym" och beskyller sidan för att din son hittade inspiration.

  Dags att sluta peka fingrarna mot andra och ta dig en ordentlig titt i spegeln, det är föräldrarnas ansvar att se över sina barns surfvanor på internet, en del information är inte lämplig för barn och är inte tänkt att förmedlas till barn.

  Det är sorgligt att din son fick "inspiration" men du kan väl knappast vara så trångsynt att tro att sjalvmord.com är boven i dramat.

  Skärp dig.

 57. § Rebecka   said on :

  TACK!!
  Vilken lättnad.. Min bror begick självmord för några veckor sedan, efter att fått massa tips och "hjälp" av den hemska självmords-sidan. Jag har mått så dåligt av detta, att det inte gått att stänga ner sidan. Jag är som sagt mycket lättad och såå glad!
  Tack!!

 58. § Elle   said on :

  lugnade mig med din site nästan varje dag förra året, att veta att jag har makt att avsluta mitt lidande och att det finns relativt smärtfria metoder är skönt då jag tillochmed är så rädd för döden att jag har ångest för att leva. jag vill bara säga tack för tiden, din site har hjälpt mig otroligt mycket och fått mig att inse att jag inte längre behöver frukta döden. it get's better! /flicka 15

 59. § Cia said on :

  Fan, jag är både tacksam och förbannad just nu.

 60. § Zoid said on :

  Till alla er som påstår att guider som denna inte går att finna någon annanstans. Det finns faktiskt böcker skrivna i ämnet, den mest kända är nog Final Exit, som också går igenom olika tillvägagångssätt, men är nog tydligare med att betona syftet med guiden, att den inte är till för alla som mår dåligt eller deprimerad utan ska enbart ses som en sista utväg för de som är dödligt sjuka och inte kan få hjälp av någon.

 61. § Basse said on :

  Alla som klagar på denna sida är ju riktigt trångsynta och egoistiska. JA det finns folk som begår självmord för absolut ingenting. Att ta sitt liv för att man blev dumpan är bara sjukt idiotiskt och om personen va så dum i huvudet så låt han göra det.. herregud. Om en person vill dö så jävla illa så är det inte så svårt att hoppa/hänga sig. Det har absolut inget med denna guide att göra.
  Denna guide va till folk som har funderat på att ta självmord i många år. Folk som har absolut ingen person i världen och är grovt deprimerad. Folk som har en allvarlig sjukdom som får en att ha extrema smärtor? Folk som kanske redan ligger på dödsbädden och bara väntar och väntar.
  Denna guide var enbart inte hur man kan gå till väga för att ta sitt liv, utan vad du ska förbereda. Denna guide hjälpte min vän så mycket.
  Eftersom jag var hans ända vän så öppnade han sig för mig. Han hade ingen, Ingen familj, inget liv, ful som stryk så ingen flickvän, led av socialt fobi och blev våldtagen som liten. Jag försökte hjälpa honom med att komma ut med en sak i taget. Det gick inte, han gick på terapi i flera år utan framgång.
  Och istället för att göra något random försök så planerade han i flera månader, han bestämde ett datum köpte en kostym. Avsluta sitt jobb och tog en semester.

  Han mår så mycket bättre nu på andra sidan.

 62. § gevariste said on :

  Hej! Tycker det är tragiskt att folk outar dig för din sida och dina åsikter och att de även gått på din arbetsgivare (?) med de uppgifterna.

  Själv mådde jag ganska dåligt för inte så längesen och när jag gick in på din sida blev jag mest äcklad och avskräckt av alla ingående detaljer.

  Döden är verkligen vidrig i de flesta fall. Hoppas fler har insett det med hjälp av din sida.

 63. § Till "Agent-F" said on :

  Vadå "du har liv på ditt samvete" Det har han väl för fan it alls! Han har inte bönat och bett om att folk ska dö,så du kan inte beskylla honom personligen för något.
  Man söker väl ändå upp den där sidan av en anledning,man kommer inte på att man vill dö medans man läser texten precis..
  Sluta terra honom! Det är inte heller hans fel att texten används på fel sätt. Får man ett bälte i handen har man två val. Antingen så hänger man sig,eller använder det på "rätt" sätt. Man har alltid ett val.

 64. § korvas said on :

  Men den var ju så dålig och fylld med felaktigheter. Exempelvis att man kunde elchocka sig själv till döds med ett 12V bilbatteri. Rena småbarnsnivån faktiskt.

 65. § En annan Johannes said on :

  Seriöst, en sån meningslös kampanj du drabbats av, hippa twittrare med världsförbättringskomplex som slår sig för bröstet nu över att de "lyckades". Hur svårt är det att hitta annan självmordsinformation med google liksom? Tror de att tonåringar är helt teknikhandikappade - eller att de inte kan engelska? Den vanligaste engelskspråkiga metodlistan ligger ju på en mängd sidor, komplettera sedan det med botaniska sidor, FASS och Flashback...på tjugo minuter får man lätt ihop en handfull säkra och realistiska metoder. För min egen del kan jag tacka sidor som denna att jag inte orsakat mig svåra leverskador och liknande under uppväxten genom eget experimenterande i medicinskåpet när man var nere.

 66. § Tom Eriksson said on :

  Jag tycker det är synd att sajten är nedlagd för tillfället. Hoppas den kommer tillbaka. Först när jag läste den tyckte jag formuleringarna var förfärliga. Det var den frejdigt okänsliga uppräkningen av idiotiskt plågsamma alternativ. Tänk t.ex. på att bara gå på och räkna upp "Gå vilse i skogen"! Men naturligtvis kan någon välja det alternativet. Det verkar dock vara något fel på författaren. Men det är egentligen inte något fel i sammanhanget. Hur skulle det vara med en djupt empatisk skrift av detta slag? Det skulle vara groteskt! Nu är jag inte alls ironisk mot sajten. Den var i stort sett bra. Det största felet var att den på en del ställen var sakligt ovederhäftig.

 67. § Fredrik Flink said on :

  Jag kan inte förstå hur någon enda människa skulle ha kunnat ta livet av sig på grund av den här sidan. Möjligtvis att det blev mindre smärtsamt, mindre ångest eller mindre skam av den. Är det verkligen det som är problemet för anhöriga - eller är det samhällets hyckleri eller att en enskild människa tagit ett beslut och stått vid det?

 68. § Till "till Anym". said on :

  Otroligt inskränkt att tro att man som förälder alltid kan kontrollera vad ens barn ser på nätet. Att alltid ta till "se dig själv i spegeln"-kortet är ganska tröttsamt det också.

  Personligen tycker jag att det är bra att sidan inte längre ligger uppe. Synd bara att folk kopierade den. :)

 69. § Eller hur said on :

  Hur är det inskränkt? Det krävs inte mycket kunskap för att aktivera föräldraskydd på en webbläsare, om du låter dina barn vara på internet då måste du också vara medveten om riskerna.

  Varför tycker du det är bra att sidan inte ligger uppe? Det sorgliga är att människor som du förstår inte hur viktig sådan information är förrens det är försent och ni ligger och väntar på döden med oerhörda smärtor.

  Men det är lätt att vara principfast när det gäller något som inte påverkar dig just nu.

  till alla er icke-humanitära människor där ute http://www.youtube.com/watch?v=53oXrnqeDy8

 70. § "icke-humanitär" said on :

  Så med andra ord tycker du att man ska kontrollera allt ens barn gör? Antingen är du omedveten om - eller ignorerar - att folk i närheten av folk som tar livet av sig, ofta även de närmst stående, aldrig sett tecken på att personen i fråga skulle gått runt och burit på såna känslor.
  Med andra ord så, för att vara helt säker (om man ska gå efter ditt resonemang) så ska man blockera ens barns webbläsare och dylikt - endast för att vara på den säkra sidan. Ska man sätta fotboja på dem för att hålla koll på vad de gör utanför Internet också?
  Men det är ju individerna det är fel på, såklart, inte sidan?

  För övrigt förstår jag inte hur du kan snacka om att vara principfast när det inte gäller en själv. Du sitter här och agiterar för hur viktigt det är med sån information på nätet när du antagligen inte har den blekaste aning om vad anhöriga till personer som begått självmord fått stå ut med (varav några av dem även lagt upp kommentarer här) - snacka om att vara principfast när det påverkar dig.

 71. § Malin - Efter förlusten av min mamma said on :

  Det finns inte ens ord för vad jag känner mot dig. Du har hoppats på att hjälpa människor, istället har du "hjälpt" min mamma att försvinna från mig. Läs min blogg och förstå vad du gjort mot mig. Det spelar ingen roll att hon kunnat göra det annorlunda, för hur du än vrider och vänder på det har du påverkat min mammas bortgång. Mitt liv kommer aldrig någonsin att bli detsamma igen och inte min lillebrors liv heller.

 72. § Erik said on :

  lol

 73. § Fan också! said on :

  Nu försvann den sidan också, skit.

  Den sidan har hjälpt mig under flera år att må bättre. När allting varit som värst och jag verkligen bestämt mig för att ta livet av mig har jag gått in på sidan för att se hur det skall gå till.

  När jag väl hittat ett bra sätt och bestämt mig brukar allt lugna ner sig för mig. Då vet jag att jag skall få dö snart och kan stressa av. Efter ett par dagar fungerar jag oftast hyffsat igen och vill inte dö, stressen är liksom borta.

  Eller så har det varit tidigare :-(

 74. § Lovisa said on :

  Jag förstår mej inte på den majoriteten här som skriver att det är SYND (?) att sidan har stängts ner för att den hjälper dom som vill ta livet av sej att lyckas med det de vill åstadkomma. Problemet med att ämnet självmord är tabu är INTE bristen på information om hur man bär sej åt för att begå självmord på snabbaste, mest smärtfria sätt. Problemet med att det är så tabu att det inte finns tillräckligt bra självmordsförebyggande psykvård som HJÄLPER de självmordsbenägna att komma ur sin situation!
  Förstår inte att sidan inte har stängts ner tidigare.

 75. § aligiere said on :

  jag tycker sidan är bra har varit medlem här i 3 år så man har lärt känna några härinne.

 76. § martin said on :

  Till er som har kopierat sidan och tänkt lägga upp den igen senare. Tips. Läs lite mer i skolan så du vet vad COPYRIGHTRÄTT innebär. Samt vilka påföljder det kan ge att bryta dem. Visst kan han ge tillåtelse att sprida sidan men antar att det också skulle bryta mot anställningens "policy".

  Trots allt min mening var att jag tycker yttrandefrihet är bra i sverige, men en person som är deprimerad och inte ser realistiskt på omgivningen känns det stötande. Jag tror att alla, även DU vill att varje person ska må bra. Varför tror du tidningarna inte skriver om det? (DE FÅR DET, men varför inte?)

 77. § Emelie said on :

  din sida/chatt har fått människor som INTE HAR EN SJUKDOM OCH SKA DÖ INOM 6 månader att ta livet av sig!

  DEPRIMERADE UNGA FINA PERSONER SOM HITTADe DIN SIDA OCH FICK SÅ JÄVLA BRA "TIPS" OCH TRÄFFaDE ANDRA NÖTTER PÅ SIDAN SOM EJ LED AV SJUKDOM UTAN DEPRIMERANDE.

  TUSEN TACK FÖR SIDAN! MIN SYSTER DOG AV EN ÖVERDOS I LÖRDAGS! OCH HON HAR VARIT INNE OCH CHATTAT MKT PÅ SJÄLVMORD.COM.


 78. § ingen said on :

  Jag hoppas verkligen inte du tar åt dig av dessa ignoranta uttalanden om att din webbsida varit den utlösande faktorn i en handling som resulterade att någon tog livet av sig. Korkat.

 79. § ralle said on :

  bra och trygg sida!

 80. § Kay Selberg said on :

  Hej, Det är tragist att vi inte har yttrandefrihet i det här landet. Någon liten klick sitter och dikterar vilkor som någon liten småpåveelit.
  Jag kan gärna ha dina domäner skrivna på mig, så du kan fortsätta sprida ditt budskap.
  VÄGRA låta sig tystas av någon/några pajaser som inte vågar se sanningen fast den uppenbarligen besöker din sida.
  Min mail finns att tillgå, så hör gärna av dig kan jag stå som ansvarig utgivare.

  Stå upp, behövs fler som gör det.

  // Kay

 81. § sara said on :

  Det är Tabu för att det är fel att tipsa folk om hur man gör, inspirera och övertala. Mår man dåligt är det tufft att få hjälp med att må bra igen och det är en lång väg dit och att välja livet före döden är ibland inget val. jag kan förstå dem som tar självmord, jag har själ varit där. men Att lägga upp förslag och tipps är som att uppmana att göra det. Jag säger inte att självmord e fel men att uppmana andra att göra det är frutansvärt. Att välja att jag ska dö är min sak men att imspirera andra till det är att döda nån annan och inte bara dig själv.

 82. § Bella said on :

  Förstår uppriktigt sagt inte vad fan du håller på med! Eller höll på med... Om det är ett verb vi talar om har tammefan inte med saken för att starta upp en sajt som du gjorde är fan oförlåtligt.

  När jag var som mest deprimerad gick jag in på sajten, läste på och gjorde ett försök att överdosera. Hamnade på akuten och "misslyckades" men tack för det. Bara några år senare idag mår jag bra och är fri från min depression!

  Ringde polisen angående sajten flertal ggr men det har inte gett några resultat. För i det här sjuka samhället kanske det inte ens är olagligt att uppmana folk till att ta livet av sig... Hoppas för i helvete att du på något vis straffar dig själv om nu inte polisen kan göra detta...

  Och oj vad formellt du skrev nu i din "anledning" till att sätta ner sajten... Minns att det för något år sedan stod något i stil med "Mår du dåligt ditt jävla emo? Ta ditt liv så är det en mindre av idioter som er..." (Ska inte citera och leka besserwisser men jag minns GOTT OCH VÄL att det stod något som ville säga samma sak som det jag skrev - fast med andra ord. Och jag tog åt mig, tack vare det så hamnade jag på sjukhuset.

  Säger inte att det var ditt fel, helt och hållet. För det var självklart massa bakomliggande orsaker till att jag var deprimerad. Men jag hade ärligt talat ALDRIG vågat ta en överdos om jag inte fått "uppmuntran" och information om vad som händer med kroppen och hur det känns...

  Och en sista sak:

  JÄVLA IDIOTJÄVEL!

 83. § vill dö said on :

  nej!!! ta tillbaka den!!! jag vill så gärna läsa den!!! tänk på dom som behöver den!!! tänk inte bara på dig själv för fan!!! ta tillbaka den!!! så snabbt som möjligt!!!

 84. § Eva-Len Strandberg said on :

  Jag kan bara fundera hur det är ställt uppe i huvudet när man kan sakna en sådan sida som självmordsguiden det hörs på namnet vad den syftar till.
  Vad glad om ni inte mår dåligt och tänk på alla dem som söker sig till en sådan sida och avslutar sitt liv istället för att ha fått chansen att få riktig professionell hjälp.
  Och till alla er som ser denna sida som en ren nöjessida så rekommenderar jag att ni går och får ett psykiatriskt utlåtande för ni kan inte vara friska!!!!

 85. § Magnus said on :

  Jag beklagar detta då många vill ha hjälp med att begå sitt självmord.

 86. § Linda said on :

  Jag måste säga att detta var både en bra och dålid site. Som många sagt innan - ett tabu belagt ämne som bör tas upp mer - dålig sajt för de som inte vågar söka hjälp, och som inte har en allvarlig sjukdom.

  Efter egen erfarenhet utav självmord och försök - kan jag knappast säga att denna sajten bidrar till det slutgörande beslutet.

 87. § Vendel - 17 år och blivande mor said on :

  Jag sitter allvarligt talat och gråter, för att jag blir så arg för sådan idioti som detta faktiskt är. HUR i hela friden kan man ens komma på denna idiotiska idé, skapa en sida där det är vägen till ens död.

  Jag har dock inte kollat sidan, men jag läste nyss en flickas blogg som hade varit in och kollat på denna sida den natt som hon dog. Där fick hon en GUIDE till sitt självmord och det som ni skriver är att sidan var till för personer som endast hade en viss tid kvar att leva, BULLSHIT - hur i helvete skulle ni kunna räkna med att endast denna sida skulle ha åskådare som endast bär någon sjukdom?

  Jag kan då säga med mitt vetande av erfarenhet, att de som befinner som i en sjukdom och har en viss tid att leva. Dessa individer tar sitt sista andetag tillsammans med den familj de befinner sig i och mår bokstavligen dåligt till sista sekund och vill därför leva till den sista sekunden för att finnas till för familj och släkt.

  JAG BLIR SÅ IRRITERAD, vad är det för sjuk jävel som allvarligt kommer ens på tanken av att starta denna idiotiska sida?

 88. § Till "Icke-humanitär" said on :

  Om det är så du tolkade mitt inlägg vet jag inte ens om det finns någon mening i att försöka förtydliga mitt resonnemang.

  Jag tycker inte man ska kontrollera allt sina barn gör, var i min text läste du det? Om man som förälder är mån om sitt barns surf-vanor bör man titta vad det finns för alternativ att tillgå. Blockera webbläsare? Snälla gör en google-sökning och titta vad ett föräldrafilter innebär.

  Att göra liknelsen med fotbojja är ungefär lika relevant som att säga att det är tågets fel att någon hoppade framför det.

  Att skylla ett självmord på en hemsida är långsökt men som jag nämnde tidigare det kanske inte är någon mening att försöka resonera med logik när allt ni letar efter är en syndabock.

  Hur menar du när du säger att det inte gäller en själv? Vi ska alla dö med allt vad det innebär, sidan var som tidigare påpekat till för människor som är terminalt sjuka.

  Vad jag har haft för anknytning till individer som begått självmord är inte särskilt relevant och att göra slumpmässiga påståenden visar vilken nivå du ligger på.

  Jag vill inte åberopa yttrandefrihet, då du tydligen är för censur. Försök se lite logiskt kring det hela, för att något kan missbrukas i fel händer bör det förbjudas? Stackars alla människor i behov av psykofarmaka och smärtstillande mediciner.

  Allvarligt talat hur många utav er som opponerar sig att denna informationen fanns tillgänglig skulle tror på fullaste allvar att självmorden ej ägt rum om sidan ej funnits. Snacka om att vara naiva.

 89. § Ingen Svensson   said on :

  Alla ni som klagar över sidan eller har anhöriga som tagit livet av sig.

  Var tror ni felet ligger? Hos personen som gick in på en sida som heter sjalvmord.com
  eller skaparen? Hoss personerna runt om kring en person som mått så dåligt att dem vill ta livet av sig. Eller hos en person som ger objektiv information om självmord utan att dömma dem som vill ta SITT liv.

  Ja kommer aldrig ta mitt liv, ja har läst hela självmords guiden flera gånger och det har inte fått mig att vilja död varken mig själv eller andra.

  Jag förstår att det är jobbigt att förlora en nära. Men skyll inte på Magnus för eran förlust. Om någon vill ta livet av sig är det inte svårt att hitta på hur. Ska ni attackera folk som bygger höga byggnader med? Eller ska vi sluta sälja rep så ingen kan hänga sig?

  Det är Människor det är fel på INTE INFORMATION.

 90. § pro said on :

  visst är det tragiskt att någon dör. mördad, olycka, självmord, visst är det svårare att "komma över"än en naturlig död. MEN tänker någon på hur det är att leva med ångest, panik, själslig smärta 24/7? Döden är en befrielse för människor med tex djupa depressioner. tännket:"det är själviskt att ta sitt liv, tänk på dom efterlevande" tycker jag är det verkligt själviska, ska man tvinga någon fortsätta leva ett skitliv för sin egen skull? Visst, vård, mediciner, terapi.. Verkligheten är dock tyvärr så att det inte funkar alla gånger. Det är min åsikt. Ni kan hata den om ni vill.

  bra sida btw. har 100 % förståelse för nedläggningen. lycka till med jobbet!

 91. § William. said on :

  Intressant läsning bland kommentarerna måste jag säga, från båda sidor. Mycket logik bland de som stödjer dig, mest känsla och ignorans från alla som vill peka finger och ha någon att lägga skulden på.
  Kontroversiell sida, ingen tvekan om den saken, och jag tror faktiskt inte att jag skulle kunna lägga upp en sådan sida själv, skulle plågas av tankar ang. deprimerade människor samt andra som söker sig dit av "fel" anledningar.
  Men jag gillade sidan, och tycker det är synd att den är nedlagd. Stödjer dödshjälp till 100& när det gäller folk som är dödssjuka/lider av kroniska smärtor som omöjliggör ett bra liv. i vissa fall är döden den enda hjälpen man kan få, det enda värdiga avslutet på ett plågsamt liv.

  Jag hoppas och tror att din sida har hjälpt många, på olika sätt. Och bidragit till debatt har den ju verkligen! Hoppas folk kan börja avdramatisera döden snart.

  mvh

 92. § kompisar said on :

  Låter som ett vettigt beslut! Har bara hört en massa om sidan tidigare och idag hade jag tänkt besöka och se vad jag själv tyckte om den. Ting!

 93. § storasyster   said on :

  min lillebror hängde sig efter att han läst på din sida. han var 12 år. jag kommer aldrig att sluta undra vad FAN du tänkte när du gav SMÅ OSKYLDIGA barn tillgång till informationen på din hemsida. Aldrig.

 94. § Not Nude said on :

  storasyster.. ja allt är fajafs fel! din bror hade nog inte hört eller läst något om självmord innan han av en slump trilla in på sjalvmord.com... och att hänga sig är ju något väldigt ovanligt när de kommer till självmord så de kan han ju inte kommit på själv...

 95. § Ulrik O   said on :

  Jag hatar alla oförstående människor som INTE kan fatta att en sådanhär site behövs. Om jag vill ta mitt EGET liv pga.Myndigheter & andra idioter som tror sig fatta att alla ska LEVA vidare,hur mycket MYNDIGHETERNA redan har gjort ens liv till ett HELVETE att leva!JAG HATAR POLISER (Om
  jag vill ta mitt liv ska INGEN jävel (myndighet)eller någon FIIIIN människa tvinga oss att bli plågade av er!) Jag begär att denna självmordssite startar upp igen! Snarast! Det kan INTE vara förbjudet att hjälpa en människa som "jag" att hitta rätt sätt att ta mitt liv på,så att snutjävlarna slipper städa upp efter ett blodigtsjälvmord,,fattar NI! Näh,jag kan garanterat skriva att NI fattar INTE en som INTE vill leva längre & INGEN hjälp till att vilja leva vidare finns hos någon SKETEN JÄVLA ÄCKELMYNDIGHET som bara vill se oss plågas! Hoppas att MÄNGDER AV POLISER TAR BORT SIG SJÄLVA! GRISAR TA ERA LIV! Ni har förstört såååå många människors liv,redan. ÖPPNA denna site annars så skrämmer jag alla med mitt blodiga egna sätt att ta mitt liv på. ,,Vill ni det era jävla MYNDIGHETER! JAG AR RÄTTEN ATT TA MITT LIV,utan INBLANDNING AV NÅGON JÄVLA RIK SKETEN MÄNNISKA SOM INTE HAR EL: ENS PROVAT MÅ M INSTA LILLA DÅLIGT! MYNDIGHETER SKIT PÅ ER! Jag tar mitt liv vad fan än ni anser med era penningstinna & överklassaktiga arogans! FAN TA ER!

 96. § Stig2 said on :

  Synd att du gett vika för trycket. Det behövs någon som kan ge vägledning för dem som inte orkar längre och inte ser någon ljusning i livet.

  Det är väl bättre att folk lyckas avsluta värdigt än att de invalidiseras och blir vårdpaket. Eller är det nån som vill ge dem en mening i livet? Nä då så. Lägg er inte i andras liv ni "världsförbättrare".

  Vi skall alla den vägen vandra ändå.

 97. § lala said on :

  Men shit alla ni idoter som skyller på sidans ägare att era barn/Mamma och allt vad det är att han/hon tagit livet av sig pga sidan, skitsnack, det är inte så man går in på den och bara shit jag vill ta livet av mig, och iaf om sidan inte finns såkan man faktiskt ta livet av sig ändå,och det görman också om man mår dåligt, alla vet välhur man tar livet av sig?
  Jag mår själv skit och har ångest och även självmordstankar och haft det flera år och kommer säkert ta livet av mig en vacker dag,men inte fan skulle någon fåskylla på sidan för det för det är fan inte sidans fel det ärju människans egens val att ta livet av sig, det kan man inte skylla på någon annan så dags att växa upp ist va?

 98. § LillaPappaKartong said on :

  Tiil Ulrika som skriver "Jag trodde verkligen inte något kunde göra så ont." kan jag bara säga: Nej, just det. Och därför kommer du troligtvis inte förstå syftet med sajten heller. Tyvärr är inte alla lika lyckligt lottade som du.

 99. § Anonym said on :

  Klaga allt på sidan.
  Gör det.
  Det finns verkligen inga andra sidor?
  Inga böcker?
  Självmord kräver planering.
  Personer som tar självmord måste ha både mod, ork och planering för att ta livet av sig.
  Det är inte så att dom läser sidan för första gången och tar livet av sig efter det.
  Dom har haft tankarna länge.
  Jag är en av dom personerna.
  Vissa personer finner ingen lycka i livet.
  Vissa personer ser ingen mening i livet.
  Är det bättre att dom låter sig levas i en stor plåga varenda dag?
  Era barns liv kan vara erat fel.
  Det kan vara skolans fel.
  Det finns så många anledningar.
  Man kan inte skylla allt på en sida.
  Flashback ger lika mycket stöd till självmord som denna sida.
  Om man nu ska vara sån.
  Men man måste skylla på något eller hur?

 100. § Fel beslut said on :

  Tycker anledningen till att du stängde sidan mest låter som media stylade ord från någon annan och att det är fjantigt att du stängde den om folk inte gillar sidan så är det inte ditt problem.
  Om pers vill ta livet av sig så får dom det bättre det än att hamna i den svenska psykvården och knappra piller hela sitt liv!.

 101. § Lina said on :

  Hej!
  Inget illa om dig som person, men att du lägger ner sidan gör mig tacksam.
  Förlorade min bror genom att han begick självmord. På ett sätt som ingen av poliserna, vi anhöriga eller någon annan hade hört talas om att man kunde göra. Den enda slutsats jag tar är att han har googlat sig genom olika tillvägagångssätt och det gör mig illamående. Att människor sitter på nätet och visar vägen hur dom ska dö. Som att dom är Gud!
  Min bror var frisk. Inte dödssjuk eller psyksjuk. Han var melankolisk, men inte deprimerad på det sättet. En sajt som denna spär på tanken som kanske gror...
  Ville bara att du tar en tanke till min bror när du gör ditt nästa inlägg.
  Mvh

 102. § J said on :
 103. § MN said on :

  Tack för att din sida är nedlagd. Min dotter tog sitt liv i början av året och hade din sida hur hon skulle gå till väga. Säger inte att det är ditt fel men är så tacksam att sidan är borta
  Sorgsna hälsningar En mamma

 104. § ***** said on :

  Jag tycker att det är dåligt att du stängt ner sidan. en sån här sida kan båda göra att folk beslutar sig för att ta sitt liv men det kan också bli att folk kanske inte vågar längre.

  Trist. Bry dig inte om vad andra tycker.
  Så länge det inte är olagligt så tycker jag du ska öppna sidan igen.

 105. § Lovisa said on :

  Hoppas att du finner ditt förnuft och stänger ner sidan, för det finns ingenting med den som är rätt överhuvudtaget.
  Har läst många av dina metoder som du har samlat på hemsidan och som du verkar veta otroligt mycket om, dina erfarenheter och intresse i ämnet verkar vara oändliga. Jag undrar om det någonsin har slagit dej att du - istället för att hjälpa folk gå längre in i mörktet - har möjlighet att utnyttja din kunskap genom att faktiskt HJÄLPA de självmordsbenägna på riktigt, så att de kanske mår bättre istället? Det finns nästan ingenting som betyder mer för någon som mår psykiskt dåligt än att prata med någon som varit i samma situation, som vet hur det känns.
  Du är sannerligen känd för att ha haft den mest hatade och (upprörande nog) älskade hemsidan i hela Sverige, borde inte du då vara i makt nog för att kunna starta någon sorts självmordsförebyggande verksamhet istället för en självmordshjälpande?

  Jag hoppas verkligen att du läser det här inlägget och åtminstone tänker över detta. För även om det finns folk här ute som tycker att du gör en bra sak, så tror jag att känslorna över dej och din hemsida hos dem som fått sina liv förstörda är betydligt starkare.

 106. § Helén said on :

  Tänker inte gå in på vad ni tycker om den här sidan - vi har olika uppfattningar och upplevelser. MEN - att hitta den sidan som det första när man hittar en älskad hängd och med en ritning från sidan om HUR man ska göra är inte kul. Jag skyller inte själva självmordet på sidan, men att den fanns så att de sista minuterna gick till att öka på tankarna om självmord, istället för att göra det som kunde förhindra det. Hon ville inte dö, och utan den här sidan kunde hon hållit ut de 10 minuter som det handlade om för oss att hinna hem. Alla självmord är faktiskt inte sådana som kunde hänt "i alla fall", utan triggers som den här sidan kan vara det som gör att själva handlingen blir utförd. Och det hade tagit oerört längre tid än 10 minuter att hitta rätt på nätet och engelska sidor. Det är inte en syndabock, inte en anklagelse mot upphovsmakaren, men vi måste nog tänka lite längre och inte bara svart och vitt i sådan här frågor.

 107. § Johannes   said on :

  Hej

  Har delade känslor infor nedstängningen av din sajt. Jag tycker personligen att den var väldigt bra och hjälpte mig när jag var deprimerad. På den tiden fanns det inga hemsidor som dina, och alla andra var TENDENSIÖSA på ett eller annat sätt. Antingen så stod de FÖR självmord och uppmanade besökare att ta sitt liv med olika metoder, eller så var de strikt konservatistiska och såg det endast ur en synvinkel.

  Din hemsida var fantastisk. Den var icke dömande och opartisk. Du erbjöd hjälp och stöd i form av att uppmana till att fortsätta leva, men var även icke dömande för de personer som ville ta sitt liv. Som en deprimerad person kan Hjälp faktiskt betyda TVÅ saker; Antingen "hjälp mig att få grepp igen och återhämta mig" eller "hjälp mig att ta mitt liv". Har man väl bestämt sig för att man inte vill fortsätta leva längre, återstår det fortfarande vilken metod man vill använda sig av. Inte alla kan bara "ta sitt liv".

  Jag hade bestämt mig för att inte fortsätta leva längre. Jag var inte rädd för själva döden, men däremot var jag rädd för vilken SÄKER metod jag skulle använda, för att inte överleva med konsekvenser. Dina utförliga beskrivningar hjälpte mig att välja ett fåtal alternativ. Idag mår jag bättre, men utan din hjälp med beskrivningar, hade jag med största sannolikhet gått igenom det med någon av de mest kända metoderna- UTAN ATT HA NÅGON KUNSKAP OM HUR- vilket hade resulterat i att jag förmodligen hade överlevt, med svåra och bestående skador, som till slut hade fördjupat min depression.

  Det är tack vare www.sjalvmord.com (Den gamla sidan med alla möjliga tillvägagångssätt, beskrivningar och konsekvenser), som jag lever idag. *Att ta sitt liv är inte så enkelt som det låter:)*

 108. § Josef Boberg   said on :

  "Vad som händer med sajten i framtiden står skrivet i stjärnorna. Jag hoppas ändå att den uppfyllt sitt syfte som varit att skapa debatt och göra döden mindre tabu."

  Rätt tänkt - tycker jag. http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/17/alla-krig-ar-slut/#comment-1694

 109. § Kim said on :

  Man kan inte skylla på en hemsida när någon har tagit självmord. Personen hade troligen gjort det i vilket fall som helst. Oerhört egoistiskt av er att lägga skulden på sajtägaren, riktigt lågt. Tycker det är dåligt att du stängt ner den.

 110. § Peter said on :

  Vem kan säja att det är fel att dö!?!
  Vi kommer alla att göra det en dag!
  Vill man ta sitt liv så gör man det.
  Bara för att sajten stängs ner så minskar inte själv mords försöken.
  Där-imot så kanske fler personer misslyckas med sina självmord, och istället blir halvt invalida istället. Eller kanske fler personer ställer sig framför tåget, och någon stackars lokförare får känna skulden för att ha släckt en annan miniskas liv.

  Och alla ni annhöriga där ute, som sörjer era nära och kära vänner. Ni gjorde inte tillräckligt mycket så att det inte skulle inträffa. Ni kanske skulle ha tagit er mera tid, och funnits där mer för den personen.
  Och kom inte och sej att ni gjorde det, för då hade det ju alldrig hänt att den personen hade tagigt sitt liv. Vet ni hur jobbigt det är att leva, när man inte vill leva längre. När man lever bara för att man tänker på " dom annhöriga" och hur dom ska må efteråt. Jag tror att dom flesta som tar sitt liv har dåligt samvete över vad dom lämnar efter sej. Det är så egoistiskt av
  dom som har tvingat fram att denna sajten stängts ner.
  Stoppa censuren och öppna sajten igen!!

 111. § JJ   said on :

  En del som begår självmord gör det för att de har problem som inte går att lösa, problem som de inte orkar leva med. Det hade varit bättre om det funnits möjlighet till assisterat självmord. Då hade de som inte noga tänkt igenom sin livssituation kunnat fångas upp för vård. De som noga övervägt sitt självmord skulle inte behöva smyga undan och lämna en massa frågetecken efter sig. Det skulle minimera ångest och skuldkänslor både för den som vill avsluta sitt liv och för de efterlevande.

 112. § Pagan said on :

  Du stänger väl inte ner chatten? Jag klarar mig inte utan den! :P

 113. § Gosia said on :

  fa-an, jag gillade att kunna läsa att men nu är den borta, hur hittar man den på googles chache?

 114. § dean said on :

  Men kom igen, tror ni (självmordsförespråkarna här i diskussionen) att en massa folk kommer bli invalida nu för att sajten ligger nere? Då talar ni ju emot er själva: "det är inte sajtens fel, informationen finns överallt, de som dog skulle ha tagit sina liv ändå" och strax därefter "jaha, nu när sidan ligger nere kommer jättemånga inte veta hur man gör och därför misslyckas och bli vårdpaket". En smula motsägelsefullt kanske?
  Sen blir jag lite trött på den cynism och känslokallhet vissa besitter. Om det dyker upp en anhörig till en som begått självmord tycker jag man kan hålla lite hyfsad ton och försöka visa förståelse även om man inte håller med. Blir så trött på att yttrandefriheten missbrukas av folk som bara bryr sig om sin egen rätt att bräka ur sig skit, höga på idén om att allt måste sägas och spridas utan hänsyn till vad det gör med världen och människorna i den.
  Själv är jag inte för och inte emot sidan. Jag är kluven.
  Dock ska jag tillägga att när jag besökte den (något år sedan nu) uppfattade jag den inte som en sida för de som "bara har sex månader kvar att leva". Att det var det den var till för tror jag är en efterhandskonstruktion av skaparen. Där kan man snacka om att "vika sig för moralister".

 115. § erik said on :

  förjävligt, jag mår skit o hade tänkt ta självmord, gud att alla andra människor ska hindra bra sidor som denna att få visas, finns faktiskt folk som vill avsluta sitt liv lite tidigare.

 116. § Carl said on :

  Flera siter som denna borde öppnas. Det borde vara upp till varje människa att själv få avgöra om man vill leva eller inte. Man har rätt att ta en mängd olika beslut som inverkar negativt på ens egen situation, och diskutera dessa beslut, så varför skulle det vara tabu att diskutera självmord?

  I yttrandefrihetens och den personliga integritetens och självbestämmandets namn borde dessa sidor tillåtas.

  Om Du har tillgång till materialet, skulle jag gärna låta detta ingå i en ny sida jag själv är ansvarig för?

 117. § Christer said on :

  En sådan här sida borde vara straffbar att överhuvudtaget lägga upp. Nästa steg är väl också att leverera "hårdvaran". Vad gör man inte för att synas? Fullständig idioti! Jag är en av många föräldrar som mist ett barn p.g.a. att denne tagit sitt liv.
  Yttrandefrihet har en gräns och den går vid döden
  Vilka självplågare är det som läser en sådan sajt med nöje??
  Sjukt

 118. § Jonas   said on :

  Hej

  Blev besviken när innehållet togs bort.
  Var och en har rätt till sitt eget liv.

  Man fick inte bestämma själv när eller om man ville till livet, så varför ska man inte kunna få bestämma när man vill dö, det finns alltid ett till alternativ, att man inte vill vara med längre.

  Jag har alltid varit mobbad eller utfrusen, såväl i skolan som på jobbet, nu har fler och fler vänt sig bort från mig pga att en kollega inte tycker om mig, och pratat bakom min rygg väldigt länge.
  Har varken vänkretsen eller möjligheten som krävs för att få ett nytt jobb, till sommaren ska jag säga upp mig, ska andas in helium så då slipper ni se mig.

  Min räddning: http://alturl.com/ssrr7
  Självmordsguiden lever =)

  Lycka till i livet, själv har jag levt deprimerad i nästan 17 år.

  Mvh

 119. § tk said on :

  Tråkig att den lades ned. Var en väldigt bra guide, vill man ta livet av sig så är det hemskt om praktiska kunnighet hindrar det eller om man försöker och misslyckas och får bestående men och livet blir ännu jävligare.

  Förstår egoisterna som gnäller över att de känner någon som tagit livet av sig - det var inte deras liv som sög, då är det lätt att vara fördömande.
  Vissa verkar tycka att man ska hindra självmord till vilket pris som helst, bara släng in varenda jävel i ett kuddrum och låt de torteras till de dör av sjukdom.

  DET ÄR INTE SJÄLVMORD SOM ÄR HEMSKT.
  DET ÄR ORSAKEN SOM ÄR DET HEMSKA!

 120. § B said on :

  nu har jag fått nog! trött på att alltid vara sån jävla offer o att behöva gå upp varje dag för o ta emot ännu en käfsmäll...
  jag tycker inte att jag förtjänar att bli plådag längre o vill få ett slut. nu som i nu!har försökt men jag är för jävla feg så jag behöver pepp o tips

 121. § l said on :

  hejsan! tråkigt att sidan stängdes ner. det hade vart bra att läsa dör om lite tips och råd hur man kan avsluta sitt liv på ett "bra" sätt. iaf så ska jag ta livet av mig oavsett vars jag fått min inspiration ifrån. och ni som säger att man är en lat människa som ej orkar ta itu med sina problem och väljer att ta sitt liv. vad ska jag göra för att få min bror och mina bästa vänner tillbaka till livet ? berätta för mig tack! nej exakt det kan ni inte. jag kommer aldrig bli mig själv igen, fast jag käkar mediciner, går i terapi osv. men snart kommer jag vara på en bättre plats! ps: ta inget förgivet

 122. § a said on :

  Hej
  läste på självmordsguiden att man andvänder sig av co, kolmonoxid förgifting7
  tex brända grillbriketter eller
  engångsgrillar, en påse träkol.

  ovan det finns ett stycke info om komonoxid
  all elektrisk utrustning som utsätts för co
  måste vara explosionssäkrade. tex glödlampor, fläktar.

  min fråga är, så om jag gör det i ett rum
  med en glödlampa, i det rummet finns ett propp/säkrings skåp.
  Betyder det att alla säkringar/proppar kommer att sprängas sönder?

 123. § jonny said on :

  Magnus Brahn, kanske en av Sveriges indirekt största massmördare!? efter vården då.
  Du måste vara helt befriad från empati antar jag?

  Hursomhaver så är den största syndabocken landets så kallade vård.

 124. § Robex Lundgren said on :

  Självmord är tufft självmords försök är både jobbit och dumt, jag har haft självmords tankar sen jag var 5 år idag är jag 15 år 11 år av mitt liv vart jag mobbad och har varit med om övergrep i november 2011 så var jag nära på att dö men lades in på psyket för självmords försök hägnings försök så kallat.
  jag vet hur det är det förstör bara då hade jag ingen vän idag har jag över 1000 vänner samt kontakt med massa band inom jobb och jag försöker dö en och vet hur det skulle frstöra minna vänner om jag tog livet av mig nu svara gärna till http://ghgumman.blogg.se/ somär min blogg om du loggar inte här

 125. § Anna   said on :

  Man kanske skulle vända på det istället för att skuldbelägga sidor som "självmord.com"... Tänk vad många liv dessa sidor har räddat då personer som velat ta sitt liv istället fastnat i timvis läsning (och i vissa fall ren avskräckning) Här har dem (Uppenbarligen!) sedan också fått en chans att skriva av sig... Och ärligt talat, en person som vill ta sitt liv gör det oavsett, men för någon som vacklar kan en site som självmord.com faktiskt innebära en stunds övervägande...

 126. § fuck off said on :

  Fan här ligger jag på psyket och funderar på vad som kan vara mindre obehagligt än att försöka hänga sig med ett lakan, vilket jag failade med och dem kom ju nästan på mig.. Har funderat över allt möjligt, som at äta/dricka nått olämpligt som typ schampo eller målarfärg, antagligen så är det nog rätt meningslöst..

  Hur som helst, har inget liv, inget jobb, bostad, utbildning eller vänner. Och dem flesta i min familj verkar inte vilja ha med mig att göra. Kärlekslivet och okså rättt så krasst och jag vet inte vad det skall vara för nytta med att förvara mig här.. För varje dag som går så känns självmord som ett bättre alternativ..

  tråkigt att sidan har stängts ned, har varit och blängt lite förut, men inte direkt läst den.

 127. § Henrik said on :

  § Olle said on : 12-10-24 @ 13:08
  Krille,

  Här har du hela sidan exakt så som den såg ut 20.08.2010.

  http://web.archive.org/web/20100820100358/http://www.sjalvmord.com/

  Mvh
  Olle

 128. § anonym said on :

  (Inte läst kommentererna tack vare alla moraltanter)
  Jag förstår inte varför guiden blev bortagen.
  Alla vet hur man tar livet av sig, om man är så desperat tar man livet av sig på bästa möjliga sätt om det känns som den enda utvägen. Jag har själv funderat tidigare på självmord, gick in och läste guiden och inte är jag död idag? om jag inte kommer ihåg fel så blev jag rent av lite avskräckt när jag läste om nån förgiftning som förmodligen skulle vara en hemsk utväg att ta sitt liv på. Nej vi gör som vi alltid har gjort... ta bort så löser allt sig, tror den sidan räddat mera än vad den dödat, bara för att nån enstaka dör så läggs skulden på det som är lättast att välja... Big up till fajaf iaf för jag tror han haft den kvar om det inte var pga påtryckningar och tusen tack för att du bevarar chaten. Sen till alla moraltanter som tror att den hära sidan är roten till allt ont, jag beklagar verkligen om nån av era anhöriga tagit sina liv. men jag tror faktist att dom hade valt samma utväg utan den här sidan och om dom inte kommit till den hära sidan så hade dom bläddrat ner på google och kollat in något annat, eller bara tänkt, ja självmord hur tar man det? hänga sig kanske?..... Ni är säkerligen sådana personer som tycker att allt "ont" ska bort men vi lever i en verklighet idag... klaga på media ist när dom skriver att någon har hängt sig. för det ger nog ännu fler personer ett tips till allternativ att begå självmord på ett simpelt sätt.
  m.v.h anonym
  M.v.h

 129. § trasigangel90   said on :

  Är både mycket glad och besviken att sidan är nere men måste ställa en fråga är det mer okej att vara fysisk sjuk och inte kunna leva vidare än själsligt? Jag skulle vilja se en om formad hemsida. Självklart är jag trotts allt glad för att den är nerlagd då den varit på väg vid flera tillfällen att hjälpa mig att ta steget bort ifrån den verkliga helvetet jag lever i dagligen, dessutom är jag glad att den är borta för alla spontana självmord som kanske annars skulle kunna hindras. . .

 130. § anon said on :

  l2internet. ALLT finns, fantasin och googlingsskills sätter gränserna.

  Går inte att stoppa, det är inte verkligheten.

 131. § Liv said on :

  Jag är jätteglad att du lagt ner sidan. Jag lider av kronisk depression och fick sedan en form av cancer med väldigt god prognos och väldigt stor chans till överlevnad. Har varit inne på din sajt och kollat på självmord en massa gånger under tiden du hade den. Jag hade en massa självmordstankar då jag fick cancer trots att det troligaste var att jag skulle överleva. Jag har själv varit för dödshjälp förut men nu är jag verkligen emot det. Det är bättre att man får stöd och hjälp att fortsätta leva den tid man har kvar. Om jag skulle få tillbaka cancern i en mer aggressiv form skulle den vara väldigt dödlig men jag vill ändå inte få dödshjälp då utan hjälp att göra min sista tid i livet uthärdlig. Förresten brukar väl döende människor få en massa morfin (min mormor som var döende fick morfin hela tiden i stora doser som hon gick och dog av) så att man kan somna in lugnt och stilla.

 132. § Mirk said on :

  Hade den första självmordssidan i Sverige 1998, rätt lik denna en kombination av självmordscommunityn som fanns då och fass.

  Mitt grundbudskap var dock, visst det finns många "lustiga" sätt att dö på. Men vi vet alla vilka sätt som fungerar. Sedan är det väl bra att lära ut att tabletter dålig idé bättre att hänga sig. Och ska man hänga sig, så är det bäst att göra det på ett smärtfritt vis, dvs helst ha ett fall på 2.5 meter så att man slipper kvävas.

  Vilken hjälp man får i livets slutskede beror på vilken läkare man har.
  1. Du kan vara emot dödshjälp, och få en läkare som ger dig morfin så att du dör som en medveten bieffekt.
  2. Du kan vara för dödshjälp, och få en läkare som anser att vara medveten om att patienten kommer dö av den morfindosen gör att han tycker att det är moraliskt fel att ge den änfast läkaren har en skyldighet att lindra smärta.

Contact / Help. ©2017 by Magnus Brahn. blogging tool / b2evo hosting / fp.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.