Tags: foton

Massövervakning istället för smarta polismetoder

Integritet & Övervakning Send feedback »
Här är en märklig nyhet. När en färja från Silja Line anlände till Stockholm från Riga i Lettland på söndagsmorgonen var polisen på plats för att ta bilder av passagerarna då en kvinna anmält att hon hade blivit våldtagen ombord. Bilderna ska… more »

Hemsida hänger ut väktare

Brott & Juridik 2 feedbacks »
Vaktad.se En ny hemsida vid namn Vaktad.se hänger ut svenska väktare och poliser. Sajten verkar vara en hämndaktion av något slag då den innehåller en rad personliga foton tillsammans med personuppgifter som telefonnummer och adress. Information om… more »

Historiska museumet adopterar CC-licenser för alla sina foton

P2P & Upphovsrätt 2 feedbacks »
Historiska Museet har meddelat att de kommer tillämpa CC-licenser på hela deras digitala bibliotek. Det rör sig om 63,500 fotografer, 1200 illustrationer och 264,500 inscannade katalogkort. Licensen det rör sig om tillåter icke-kommersiell privat… more »

Arrangerade foton på avliden kartelledare utreds

Gore & Våld Send feedback »
Blodiga och arrangerade foton på den döda narkotikakungen Arturo Beltran Leyva reser frågor om den mexikanska militärens agerande. Bilderna som spridits till media visar Leyva blodig med neddragna byxor och sedlar fastklistrade i rader på hans mage.… more »
Contact / Help. ©2017 by Magnus Brahn. PHP framework / VPS / François.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.