Tags: hate speech

Unik dom i UK för rashat på internet

Yttrandefrihet & Censur 1 feedback »
Simon Sheppard (51) och Stephen Whittle (42) har blivit de första britter att dömas för hets mot folkgrupp online. Sheppard och Whittle var ansvariga för flera sajter som innehöll bilder på mördade judar bredvid skämtteckningar och artiklar som hånade… more »

Tyskland vill stoppa nazist-material på utländska servrar

Yttrandefrihet & Censur Send feedback »
Tysklands justitieminister vill att utländska webbhotell, t.ex. i USA, också ska förbjuda nazist-relaterade bilder och texter på nätet. Brigitte Zypries anser att det är ett problem att material och nazistsymboler, som är förbjudet i Tyskland, kan nås… more »

Personer nekat inträde till Storbritannien

Yttrandefrihet & Censur Send feedback »
Storbritannien kan neka reseinträde till vem de vill för vilken anledning de vill sedan 2005. Oftast under förespegling att de "främjar hat" och utgör ett hot mot freden i etniskt komplexa bostadsområden. Ett annat skäl är att de "uppmanar till brott."… more »

David Duke anhållen i Tjeckien

Yttrandefrihet & Censur Send feedback »
Tjeckisk polis har anhållit David Duke på misstanke att ha förnekat Förintelsen. Den amerikanska f.d. Ku Klux Klan-ledaren var i Prag på inbjudan av nazigrupper för att hålla tal och föreläsningar i Prag och Brno och marknadsföra sin bok My Awakening.… more »
Contact / Help. ©2017 by Magnus Brahn. b2 / web hosting / monetizing.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.